...

Адвокатське Об'єднання "Захист у криміналі"

Як адвокати звільнили клієнта від боргів перед Банками

В умовах кризи українці активно почали використовувати кредитні кошти, проте не у всіх є можливість своєчасно їх виплатити.

З метою вирішення подібних ситуацій, у Юридичному Центрі «Закон і Фінанси» ми починаємо роботу згідно Закону про реструктуризацію боргів фізичних осіб, де Кодекс процедури банкрутства дозволяє реструктурувати борг фізичної особи і зробити це через суд.

Дана ініціатива дозволяє списати частину заборгованості і частково задовольнити вимоги всіх зацікавлених сторін. У минулому, 2020 році, було винесено судові рішення, які реально допомогли безнадійним позичальникам реструктурувати борг.

Передісторія
До Юридичного Центру «Закон і Фінанси» на консультацію звернувся боржник, який позичив в борг грошові кошти у Приватбанку та Ощадбанку під заставу (квартира). З огляду на обставини, що склалися, у боржника не було можливості виплатити борг з відсотками і штрафами за простроченням і колектори вже почали погрожувати відібрати квартиру.
З чого ми розпочали роботу:
  • Збір доказової бази: підтвердження неплатоспроможності клієнта. Для цього ми зібрали документи, в яких зазначено, що за останні три роки клієнт не перетинав кордон і не набував рухоме або нерухоме майно.
  • У процесі підготовки розгляді справи, керуючий реструктуризацією надав суду звіт про те, що у володінні клієнта знаходиться двокімнатна квартира, на яку вже було накладено арешт, відповідно до вимог одного з кредиторів – Ощадбанку.
  • Запросили оцінку нерухомості для визначення ринкової вартості.

Представниками боржника в суді стали провідні адвокати ЮЦ «Закон і Фінанси» Ростислав Жук і Покоєвіч Андрій.

Судове рішення
Проведена правова оцінка кредитних договорів і сума заборгованості в гривні. Постановою Господарського Суду від 03.12.2020 була затверджена ПЕРША в Україні реструктуризація боргу фізичної особи. По суті розгляду справи було винесено рішення:
  • Заборгованість перед Приватбанком знизити зі 180 000 долл до 20 000 грн;
  • Заборгованість перед Ощадбанком реструктурувати з 37 000 доларів США до 12 000 доларів США і перевести борг в гривню;
  • Сума заборгованості була реструктуризована;
  • Боржник зобов’язався погасити заборгованість зі сплатою 10% річних на 15 років під заставу нерухомості (квартири) ринковою вартістю 24000 доларів США.


  • На жаль, законодавчі обмеження не дають змоги проводити реструктуризацію своїми силами – змінити умови кредитного договору може тільки рішення суду. Боржнику не довелося продавати квартиру, а сума нарахувань дозволяє сплачувати борги в рамках отриманих доходів.
Висновок
Закон про реструктуризацію працює, а боржникам, які заплутався в нескінченних штрафах і банківських платіжках, краще звертатися до юристів та вирішувати справу в суді, а не з адвокатами кредитора.

Розглядаючи підсумки перших судових процесів, можна зробити такі висновки:

Позичальникам

· Розроблено реально діючий правовий механізм врегулювання безнадійних боргів – в тому числі і по валютних кредитах. Відтепер не потрібно чекати місяцями від банку пропозицій щодо врегулювання існуючих проблем з оплатою заборгованості;
· Процедура підготовки і розгляду справи зайняла 8 місяців, при цьому боржник не підписував договору додаткового страхування, не оплачував нотаріальні послуги і НЕ зберіг своє майно;
· Рішення суду є обов’язковим до виконання будь-якої фінансової організацією на території України. Згода банку на проведення реструктуризації не потрібна.

Кредиторам

· Механізм врегулювання боргів за валютними кредитами дозволяє провести реструктуризацію без численних узгоджень і дозволів;
· Отримування реальних грошей в рахунок погашення заборгованості без залучення сторонніх служб;
· Врегулювання боргу злісних неплатників.

Безумовною перевагою реструктуризації є можливість для боржника знизити боргове навантаження і списати частину заборгованості.
Якщо у вас зараз є борги, які ви не в змозі оплатити – звертайтеся до фахівців Юридичного Центру «Закон і Фінанси».

Ми маємо досвід реструктуризації боргів фізичних осіб і допоможемо вам позбавитися кредитів законним способом.

Отримати консультацію фахівця:
+38 (067) 124-12-12
+38 (093) 963-12-12
+38 (0432) 611-577

2 думки про “Як адвокати звільнили клієнта від боргів перед Банками”

  1. Здравствуйте.
    На этой неделе мне прийшло письмо от МФО с уведомлением об откритие уголовного дела в полицыи по ст.192 уголовного кодекса о мошеничестве ещё в сентябре прошлого года ,а также предупреждения если не верну в течение 7 дней обратятся к нотариусу за приписом,брал у них кредит но не смог своевременно выплатить, прошло 3 года и кредит превратился с 5000 тис. в 155000 тис.грн. Могут ли меня привлеч к уголовной ответственности за невыплату кредита?как проверить
    и что делать если открыто дело в полицыи?заранее спасибо…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зателефонуйте нам

Вінниця
Львів
Хмельницький
Житомир
Луцьк
Рівне
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.